Fyra änkor

>> lördag 27 februari 2010

Vår vackra bagge Mackan finns inte mer.

 Mackan, "Mackepojken", "Utbrytarkungen", "Houdini", "Monstret", "Terroristen" (kärt barn har många namn) skuttar numera omkring på de evigt gröna ängarna.

Han har sedan han kom i höstat varit oss en stor källa till glädje OCH bekymmer. Med stor vånda, mycket funderingar och efter goda råd från mer rutinerade fårägare beslutade vi att han måste avlivas.
Vår käre Mackan utvecklades vartefter till en riktig bråkstake (dock inte argsint!), terrorist och dessutom hustrumisshandlare. Han stångade glatt sina fruar men tog även alla chanser att stånga oss.

Vatten fylls dagligen på med kanna via den långa slangen.

Fårhuset fick förses med ett långt rör för vattenpåfyllning så vi inte skulle få benen knäckta av en stenhård baggskalle varje dag.

Redan de små bagglammen ska man undvika att klappa eller ta på huvudet, det triggar deras reflex till att stångas. Men man kan trots försiktighet ha oturen att någon utvecklas "fel".

Vi har verkligen försökt, utan framgång, att på alla sätt ta ur Mackan dumheterna men tillslut återstår bara ett alternativ - avlivning! En  bagge kan  stånga av ett lårben eller på annat sätt allvarligt skada en människa eller sina tackor och lamm!

Husse och Mackan, världens goaste fårgubbe eller en fullfjädrad terrorist?

Gosa är bra en kort stund men ganska snart börjar Mackan att otåligt trampa och och vill bråka, då gäller det att parera och distrahera honom utan att han triggas!

Försök till att hålla honom på en armlängds avstånd .

Ett anfall kräver ingen lång ansats!

Det går blixtsnabbt. 

Snabb backning och ladda för en ny smäll!

Tjong!

Ny ansats.

TJONG!

Hejdå Mackan...

Nu hoppas vi att Mackan har lämnat efter sig på många och lugna "småmackor" som föds till våren. Änkorna är nog trots allt fyra glada änkor som äntligen får lite lugn och ro i sin hage och sitt hus.

6 kommentarer:

Life by J 2010-02-27 12:14  

Åh, jag beklagar. Tur att ni får småmackor sen! Om det nu blir vår nån gång, nästan så att man börjar misströsta...

Gela 2010-02-27 15:27  

Bra att ni får småglin sen förhoppningsvis. Ibland fins inget annat att göra än att avliva.
Tur att ingen blev allvarligt skadad. Ha en fin helg/Gela

Country Antiques 2010-02-27 17:28  

Usch vilket jobigt beslut att behöva ta. Men, som sagt var, ibland finns det bara ett hållbart alternativ. Strongt av er att klara av att göra det.

Jag skickar ett ♥ till Mackan och ser fram emot att få se hans små bebisar skutta på vårängarna längre fram.=)

Kramar, Matilda

Ett kärleksfullt skapande 2010-02-27 19:33  
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
LoveYourHomes 2010-02-27 20:08  

Ja, det här var ju faktiskt tragiskt o ledsamt på flera vis. Sicken bråkstake Mackan!
Tur ändå att det blir småmackor till våren, han var ju väldans charmig. Fast man kan ju inte gå omkring gipsad för jämnan.

Vila i frid Mackan,
Ia o Kletus, hälsa Hasse!

Life by J 2010-03-04 08:50  

Tack så mycket för gratulationerna! Diesel hälsar att han förlåter det lilla "övertrampet" men han ser inte riktigt glatt på situationen ;) Det bakas många små ljustorpare just nu, och det känns tryggt att så många tar sitt ansvar för bygden! =)

Bildserien "Magen" kommer självklart att uppdateras frekvent, ännu kan jag dock inte riktigt avgöra om det bara är lite mer gas i magen motför föregående veckas bild, så det blir en liten paus tills man ser tydlig storleksskillnad. =)

  © Blogger templates Sunset by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP