Pytteliten och sötare än söt

>> måndag 17 maj 2010Maria Magdalena, den sista lilla smulan efter baggen Mackan föddes i går precis innan kvällsregnet klockan sex.

Mamma Gråa är en stolt förstagångsföderska till denna pyttelilla och ovanligt långbenta skönhet. De långa benen är just nu inte till någon fördel eftersom hon är lite svag och inte klarar att hålla dem i styr. Hon kan inte stå så bra själv så vi har nyss stödmatat henne lite med råmjölk från ko och så blir det en extra slurk i natt och vidare framöver tills vi säkert ser att hon hänger med.

"Maria från Magdala var en av kvinnorna som följde Jesus. Historiskt har hon ofta kallats Maria Magdalena. Hon var en av de kvinnor som kom till Jesu grav och upptäckte att den var tom."

Varför har hon fått ett bibliskt namn??
Vi är inte religiösa men vi såg med egna ögon hur hon blev till på självaste julafton, Jesus egen helg. Pappa Mackan såg sig själv som en allsmäktig gud och hon föddes denna Kristihimmelfärdshelg som även den rätta Maria Magdalena var inblandad i den gång det begav sig. Så jag bara frågar: Finns det något vackrare och lämpligare namn än Maria Magdalena till denna lilla bedårande lammunge?  ;-)

2 kommentarer:

Nordingården 2010-05-17 07:19  

Maria Magdalena, vilken bedpårande varelse! Tur hon har er och får kömjölk också! Och kex-filmen nedan var ju bara för kul och gullig!!! Soliga hälsningar till Marieberg från Nordingården

LoveYourHomes 2010-05-17 09:27  

Hon ser ovanligt parant ut denna lilla dam, ståtlig o näpen på samma gång....det blir nog något mycket speciellt med henne, hon kommer nog att sprida mycket glädje.

Vi skall gå på promenad snart, jag o Kletus.
Må så gott i vårsolen....allihop!

  © Blogger templates Sunset by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP