Typisk vintersöndag

>> söndag 14 februari 2010

 Fotograferat från fönstren i arbetsrummet.

Rakt fram genom fönstren i vårt arbetsrum ser vi ut över landskapet och grannbyn Högland (farmor och farfars by). Gamla och stora ståtliga hus står på rad mitt i en gammal fin jordbruksbygd och dalgång. 
Till höger är den gamla skidbacken som börjar att växa igen. Liftarna stängde 1984 och är bortmonterade och den lilla varmkorvstugan (ladan) längst ner vid backens slut håller på att rasa ihop. 
Det mesta är från förr och gammalt, utom spåren - i skidbacken, i skogen, bland husen och på de flesta öppna ytor. De berättar att det är en levande bygd, bebodd av många snöskoterälskande människor. Vi på Marieberg har ingen snöskoter och vill heller ingen ha men i vår bygd är den och dess spår om vintern lika naturlig och självklar som att älgarna finns i skogen.

  
Inte alls typiskt men grymt gott är att avsluta söndagsmiddagen med en god hembakad 
Alla hjärtans bakelse!

1 kommentarer:

Country Antiques 2010-02-16 20:29  

Hej och tack för den fina kommentaren! Jag ska hojta till när hönsfilmen kommer, det blir bara en liten snutt, men det kan ju vara kul ändå.=)

Jag måste fråga. Är det du som gjort de fina illustrationerna här i din blogg? Den som är på vänstersidan med alla djuren är så jättefin!

Kram, Matilda

  © Blogger templates Sunset by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP