Istappar och snö

>> söndag 7 februari 2010

Solen värmer och det droppar från taket. En droppe lämnar precis sin tapp. Det känns som en evighet sedan det senast var så här varmt och ljust

Gnistrande vackra istappar som gjorda av dyrbaraste kristall hänger ner från hustaket i de mest fantastiska formationer ...hoppsan, hoppsan, vi har visst lite värmeläckage på delar av vårt tak!... Kanske inte så bra, men tjusigt är det.

Droppandet och istapparna kan en kort stund förleda oss att tro att nu är det vår, men vidgar vi vårt synfält så är hela Marieberg nästan drunknad i snö och vinter.

En smal uppskottad stig leder ner förbi dörren till bagarstugan och vidare bort till fårhusets dörr. Snökanterna tränger på från alla håll och mer snö kommer det att bli innan våren är här.

Hela Ljustorp är täckt av snö i mängder. Man har svårt att förstå att det någonsin ska kunna hinna smälta bort ens till midsommar.

Men konstigt nog så försvinner snön varje år (tack och lov!). Grönskan kommer i maj och när sommaren är som varmast har vi svårt att föreställa oss all snö vi hade i februari.

3 kommentarer:

The Secret Garden 2010-02-07 19:14  

Fast visst är vintern vacker. Och det är som du skriver, isen ser ut som den finaste kristall.
Kollade på det förra inlägget. Vad roligt att ha gamla kort kvar. Tycker att det är så känslosamt på nåt sätt att titta på hur det var förr. Och vad vi nu för tiden tar saker och ting för givna, som tex varmvatten ur kranen och kunna duscha och tvätta håret utan problem!

Trevlig vecka!

Lillebeth 2010-02-10 07:57  

Blir det barmark till midsommar får vi väl vara glada;-)

Monica 2010-02-11 18:28  

Hej !!!
Otroligt vackra bilder !!!!
Vilket underbart ställe !!!
Visst är det konstigt,det är ju sådana otroliga säsong-skillnader i Sverige . Här ser det ungefär likadant ut hela året,vilket är lite trist. Bara temperaturen ändras och sommaren är helt olidligt varm.
Kul att jag frestar med recept ! Just den här är grymt god , lite ingredienser och faktisk busenkel att göra....
Bara kolla att den inte blir övergräddad, för då har man ingen kräm, som rinner ut.
Lycka till !!
Kram,Monica

  © Blogger templates Sunset by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP